цнап недригайлів

На Роменщину з робочим візитом завітав народний депутат України Максим ГУЗЕНКО (ФОТО)

Сьогодні на Роменщину з робочим візитом завітав народний депутат України Максим ГУЗЕНКО та спільно з тимчасово виконуючим обов’язки голови Роменської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Валентиною НАЗАРЕНКО відвідали Коровинську та Недригайлівську громади

За участю голови Недригайловської селищної ради Костянтина ВОЛКОВА та секретаря Коровинської сільської ради Валентини КРИШТОПИ ознайомились з роботою створеного в серпні 2024 року Центру життєстійкості комунального некомерційного закладу «Недригайлівський центр ПМСД», який надає комплексні соціальні послуги з формування життєстійкості та обслуговує населення трьох громад: Недригайлівської, Вільшанської, Коровинської.

«Недригайлівська громада стала лідером в Роменському районі із запровадження нової соціальної послуги – формування життєстійкості. Послуга передбачає, серед іншого, надання кваліфікованої психологічної допомоги кожному, хто її потребує», – зазначила Валентина НАЗАРЕНКО.

«До Центру звертаються родини військових, полонених, безвісти зниклих, сім’ї загиблих військових, внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю та всі, кому потрібна психологічна допомога, підтримка», – зазначив Костянтин ВОЛКОВ.

За час роботи спеціалістами Центру надано 188 соціальних послуг, якими охоплено 188 осіб, а саме:

  • жителям Недригайлівської громади надано 68 послуг, у тому числі проведено 4 групових заняття та 64 індивідуальних заняття. Спеціалісти Центру працювали з 37 особами з інвалідністю, 9 Захисниками України, 14 внутрішньо переміщеними особами та 4 підлітками;
  • жителям Коровинської громади надано 59 послуг, у тому числі проведено 4 групових заняття та 55 індивідуальних занять. Спеціалісти Центру працювали з 38 особами з інвалідністю, 5 Захисниками України, 9 внутрішньо переміщеними особами та 3 підлітками.

«У сьогоднішніх умовах ми бачимо запит людей на Центри життєстійкості. Для них такі простори стають місцями сили та опори, а для громад осередками, які формують культуру турботи про ментальне здоров’я», – зазначив Максим ГУЗЕНКО.

Крім того, народний депутат України відвідав Центр культури і дозвілля Недригайлівської селищної ради та Недригайлівської мистецької школи.

«Центр розвитку культури та туризму Недригайлівської селищної ради – це креативний культурний хаб та молодіжний простір, волонтерський центр та галузь розвитку самодіяльності, до складу якого входять 15 сільських клубних закладів – філій. Культурно-мистецьку діяльність в клубних закладах здійснюють 80 аматорських клубних формувань, з них 6 колективів мають звання «народний», – зазначила начальник відділу з питань культури, релігії та туризму Недригайлівської селищної ради Анна ТИМЧЕНКО.

Також в ході зустрічі були обговорені питання реалізації ветеранської політики в Недригайлівській громаді та питання роботи пункту соціальної та правової підтримки родин військовослужбовців.

5 з 5 зірок. 1 голосів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *